Smycken och tiaror

Vackra osmanska smycket från medeltiden

Mitt intresse för smycken började när jag för ca 11 år sedan såg en serie om Osmanska riket.

Det handlar om imperiet Osmanska riket och alla kvinnor som finns i ett harem. Dessa kvinnor fick alltid så vackra smycken och jag visar mina favoriter i detta inlägg. Mina tvillingar Alex och Alexandra brukade få se några scener också eftersom denna serie hade små prinsar och prinsessor också med i serien. Detta tyckte mina tvillingar var väldigt intressant att se. Det var nog bara jag som fick upp ögonen för alla smycken. I början älskade jag även balklänningar de bar till vardags, men senare känt att det inte alls är fina kläder.

Intressen för smycken har jag dock kvar och även startade upp min blogg i samma veta för att blogga om min stora passion smycken och tiaror. I serie bär alla tiaror vare sig de jobbar på slottet eller är kungliga.

Mina barn blev så klart också mer intresserade av smycken när de såg att även små prinsessor från serien bar smycken så då ville de börja dekorera smycken och bli egna smyckestillverkare. Så vi tog fram pärlor för barn för att göra smycken för barn och det resulterade i två armband.

Dessa vill vi ju så klart också lägga upp på sociala medier för att få gilla markeringar. Tänk så bra det är att vi numera har datorer så vi kan lägga upp våra smycken och få beröm av andra människor. Du kan dessutom börja sälja smycken som du själv tillverkar tack vare datorna. Som barn fanns datorer, men vi hade ingen internet detta kom senare och då var det inte många som visste hur man arbetade med internet. Hos Catab kan du få all hjälp både med datorer och internet så att du som oss kan lägga upp din hobby på sociala medier.

Närmaste antika och gamla smycken man kan komma i Sverige måste väl vara hallwylskamuseet smycken där man kan få ta del av Wilhelminas egna privata smycken. Dessa är samlade i ett rum som kallas för silverrummet och var förut ett rum för bara koffertar.

Har du dessutom en nyfödd hemma så hittar du allt för nyfödda här på denna sida.

Här ser ni klassiska pärlor för barn i en härlig mintgröna färg.
Jag brukar lägga upp alla pärlor i denna silverfat som jag har fått i gåva av min svägerska. Detta för att pärlor lätt kan ramla och försvinna. Så här håller vi reda på alla pärlor.
Varsitt armband blev det när mina tvillingar Alex och Alexandra fick göra egna smycken.

Vi brukar pyssla varje lördag med barnen efter det att hela familjen har ätit en god lunch eller middag. Det är viktigt att barn får stimulering genom att använda sin kreativitet.