Inlägg

En mammas vardag i köket

Som mamma befinner man sig mycket i köket. Både när det gäller att laga mat åt mina tvillingar och att umgås med mina väninnor. När jag är i köket så lagar jag oftast enkla barn måltider. Vi som är vuxna äter också barnmat tillsammans med våra tvillingar. När vi å andra sidan har besökare hos oss dvs familj som är småbarnsförälder då brukar vi ändå umgås i köket. När de hälsar på så brukar vi laga pannkakor så att alla kan äta tillsammans.

Eftersom köket är den plats vi omges mest i så vill jag även att det ska vara fint nog både för umgänge och för att öka aptiten hos både barn och vuxna. Visst finns det barn som har problem med vikten och då får man helt enkelt blanda bilder på väggarna med både gott och nyttigt.

Något som då kan vara bra är fina posters till köket som väcker ens aptit. En som är otrolig cool måste ju vara den här bilden av en hund som stjäl korv från charkuterier. Samt en katt som ser på, men själv ännu inte hunnit ta tag i någon mat.

Man ska verkligen visa sina barn att det finns katter och hundar ute som är hungriga och inte hittar mat. Här får ni maten serverad så se till att uppskatta detta. Bilden visar verkligen tydligt av hungriga djur som får kämpa för att få mat. Denna passar perfekt inne i vårt kök. För i köket ska man ha posters av mat och dryck anser jag. Bästa sättet att få människor att känna sig hungriga. För vi vet att när man är hungrig så känner man lukten av mat snabbare och vi människor äter också med ögonen.

En annan aptitretare är ägget som fortfarande ligger och ruvar med kniv och gaffel. Dessa är verkligen stilrena och snygga i vårt kök i varje fall. Du kan hitta massor av fina posters hos Careofposters som har tusentals för alla smaker och behov.

Du kan hänga upp dessa två i ditt kök och sedan är det bara att bjuda in folk till frukost, lunch och middag. Du ska se till att folk verkligen kommer att vila ögonen på dessa fina posters. Speciellt den med ägget blev min favorit och då har jag tittat runt på många av de posters som finns på deras hemsida.

Tips för att få barnen att äta:

  • Berätta en saga tex sagan om pannkakan då kommer alla barn verkligen bli sugna på pannkakor
  • Berätta om hönan Agda som också var en av de som sprang efter pannkakan för att äta upp den. Det konstiga är att i pannkakor så finns det ägg så det låter verkligen konstigt att Agda ville äta något som innehöll ägg, eller hur?