Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Hur brygger man te och bryggkaffe?

Det finns olika sätt att både brygga kaffe och te för att få den bästa smaken. Bryggkaffe online

Vill du ha en perfekt afternoon Tea? Så hur gör man? Här får du våra bästa tips om hur man gör en riktigt god kanna te från löste för att kunna få till en kunglig afternoontea.

Bryggkaffe online

1. Smaken sitter i betraktarens ögon även gällande te.

Syftet med bryggningen är att du ska få ett gott te. Lita på din smak och försök ej att påverkas av andra eller ens påverkas av denna text. För detta är hur vi tycker att te ska bryggas. Ekologisk te är lätt att hitta men bryggkaffe online är inte lika lätt att hitta. Man måste verkligen prova sig fram för att hitta den bästa bryggkaffe online även när det gäller att handla på Amazon.

2. Använd bra ekologisk te.

Du behöver börja med gott te! En te utan smak blir en kanna utan smak. Här använder vi vårt ekologiska löste. Du hittar ekologisk te hos Wendelinskaffe som förutom kaffe, kryddor och godis även har ekologisk te som du kan köpa online. Du hittar även Wendelins bryggkaffe online på amazon som är kunglig hovleverantör.

3. Hur varmt vatten?

  • Till Svart ekologisk te använder man kokhett vatten. För det är jätteviktigt att använda den direkt så att den inte blir syrefattig.
  • Till Grönt ekologisk te är det bättre med svalare vatten, 60–80 grader. Du kokar helt enkelt upp vattnet och sedan väntar 10 minuter så att graderna går ned. Häll absolut inte kallt vatten för då förstör du syresättningen och molekylerna av vattnet som ska ge teet dess goda smak.

Vattenkvaliten där du bor påverkar också hur teet blir och hur mycket du behöver dosera.

4. Hur mycket te bör man använda?

3–4 teskedar (5–10 gram) per liter är en bra utgångspunkt. Smaka: blev det gott?
Till en kopp/mugg kan du testa med 1 tesked te per kopp.

5. Tesil eller direkt i kannan detta avgör du?

Vi använder tesil/tefilter. Tänk på att tebladen behöver plats att utvidga sig – många tesilar ger inte utrymme till teet. Tesilar av metall tar mindre smak och och ger tebladen utrymme att utvidga sig.

6. Bryggtid är olika beroende på om det är grönt, svart eller rött ekologisk te.

2–5 minuter är en bra utgångspunkt för svart te. Använd timer! Generellt ska finbladigt te bryggas kortare tid än storbladigt.

7. Mycket ekologisk te dessutom dubbelt så bra! 

Storbladiga kvalitetsteer kan du dessutom brygga två eller fler gånger.

8. Håll teet varmt dessutom med en värmeplatt så klart.

Använd dessutom värmeplatta med värmeljus för bäst effekt. Välj dessutom en genomskinlig tekanna för bästa effekt.

Till startsidan