skönhet

Dax att ta hand om vinterhåret

Ta hand om dig själv

Mössa och vantar har det blivit en hel del av i vinter och då tycker jag att det är dax att ta hand om vinterhåret. Även om jag gjort lite inpackningar under vintern så är det nu dax. Dax att släppa ut lockarna och få tillbaka det mjuka håret igen. Jag har använt såna där mjuka hårband under vintern för att det inte ska slita så mycket på håret. Dom finns ju att köpa nästan överallt idag i butikerna. Med mjukt tyg runt om som man lätt kan sätta upp en hästsvans innan mössan har åkt på.

Dax att ta hand om vinterhåret

Det första jag märkte i helgen var att min hårbotten var torr. Så jag tog ett milt schampo och masserade min hårbotten lite extra länge innan jag tog ett balsam som var återfuktande. Att massera hårbotten gör att blodtillförseln ökar och hårsäckarna sätter fart. Sen fick det bli en ordentlig klick med hårolja som jag drog igenom håret. Dom bästa håroljorna innehåller argan- eller avokadooljan så satsa hellre på dom istället för ett billigt som både kan tynga ner eller göra så att ditt hår ser fett ut. En bra hårolja kan du använda flera gånger under dan om du känner att ditt hår känns torrt.

Dax att ta hand om vinterhåret

Du ska ha i inpackning innan balsam

Jag använder hårinpackning en gång i veckan. Jag vet att det är många som undrar vad det är för skillnad mot balsam. En annan viktig sak är att man ska ta en hårinpackning före balsam. Där är det många som gör fel. Tar du i en hårinpackning så får håret både fukt och näring och har man färg i håret så håller färgen längre. Efter inpackningen kan du sen ha i balsam även om du tycker att håret känns mjukt och härligt. Balsamet stänger hårstråt och låser in näringen från inpackningen samtidigt som det gör håret glansigt.

Det är så som jag har gjort i helgen. Har haft en härlig lite egentid och gått runt i morgonrock och bara myst. Även om jag haft lite egentid så medans min hårinpackning var i håret gick jag runt i huset för att se vad jag skulle vilja göra här hemma. Solen lyser in genom fönstren och man ser hur smutsiga dom är. Man kanske ska ringa till nån som får komma hit och tvätta dom när det blir lite varmare ute. Vi har så många fönster så det gör jag inte själv. Det är skönare att nån annan gör det som kan och idag vet man att det finns många små företag som behöver lite mer arbete att göra. Så varför inte hjälpa till med det samtidigt som jag får det fint här hemma. Tror till och med att jag ska beställa en vårstädning så huset blir rent och snyggt innan våren riktigt slår in. Då kan jag åka ut och göra nått annat under tiden huset blir städat och när jag kommer hem är allt klart. Jag har gjort det några gånger och jag har alltid blivit nöjd över resultatet.