Allmän bröllopsguide

Tvillingar är en dubbel upplevelse

Det är vanligast med tvåäggstvillingar

Det finns många som önskar att dom fick tvillingar när dom blev gravida. Jag som har tvillingar blev glatt överraskad när jag fick reda på det, men fick sedan höra att min mormor varit gravid med tvillingar. Då blev det inte längre så konstigt då det kan vara ärftligt. Det är också vanligast att få tvåäggstvillingar än enäggs.

När det gäller enäggstvillingar så är det när barnen kommer från en spermie som befruktar ett ägg som sedan delas i två. Tvåäggstvillingar kommer från två ägg och två spermier.

Jag har en flicka och en pojke som är tvåäggstvillingar och även om dom är av olika kön så hjälper dom varann i ur och skur. Är en ledsen så kommer den andra och stöttar, och har den andra inget att göra så sätter sig den andra och leker.

Mitt största minne är att jag blev väldigt trött och tung i slutet av min graviditet. Det är väl inte så konstigt då man har två barn i magen och inte en. I början växer tvillingar i samma takt som ifall man har ett barn i magen. När man kommer till vecka trettio ungefär så växer tvillingarna lite långsammare och brukar också i dom flesta fallen väga mindre än om man föder ett barn.