Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Bankalas

Det är i alla fall barnens dag

När barnen är riktigt små är det svårt att veta vad dom egentligen tycker är kul. Och vad dom vill ha på sitt eget kalas med sina kompisar. Men när dom blir större och vet vad dom vill bjuda på och vad som ska göras på kalaset tycker jag att barnen själv ska få välja. Det är i alla fall deras dag och inte föräldrarnas. Även om det är dom som har sett till att dom finns. Om ni förstår vad jag menar. För det finns så många föräldrar som planerar sitt barns kalas från början till slut. Vad det ska göras, vad som det ska bjudas på och hur allt ska gå till.

När min kompis son skulle fylla år och ha kalas så hjälpte jag henne. Vi satt med honom och frågade vad han ville göra och vad han skulle bjuda på. Och när barnen själva får välja så kan det komma en massa saker när det gäller allt så det gäller att hjälpa till så gott man kan. Dom kan ju inte göra allt på samma dag. På det här kalaset bjöds det till slut på pannkakstårta. Varför köpa en dyr tårta när det är så många barn som inte tycker om så där mycket grädde det brukar vara i dom. Det är bättre att få det dom vill ha.

Lekar bestämdes och alla fick en liten påse med sig hem så dom slapp äta så mycket godis på själva kalaset. Och i påsen var det inte bara godis utan en liten nyckelring som alla kan hänga på sina väskor som dom har till skolan. Men också en liten målarbok och några kritor. Då kunde föräldrarna låta barnen sitta och pyssla lite medans dom både drack en festis, åt lite godis och satt och kopplade av innan dom gick och la sig. För efter ett kalas är alla barn uppskruvade. I alla fall dom flesta.

Lämna ett svar