Smycken och tiaror

Skillnaden mellan silver och silver smycken

Det är mer skillnad mot var du tror

När man köper silver smycken så vill man veta om det är äkta silver eller inte. Det för att vissa personer är känsliga för det och kan få allergi. Det är inget som man vill ge till någon eller få själv. I äkta silver finns det inget nickel, men är man allergisk mot nickel kan vissa känna av det ändå och då beror det på andra ämnen.  Det finns silver och det finns sterlingsilver.

Om man vill veta att det verkligen är silver smycken man köper så ska man titta efter stämplar. Det finns ingen lag på att silver ska vara stämplat så är nästan alla silversmycken stämplade och det är bra för dom som har allergier. Det som är stämplat är då AG som är från det latinska Argentum som betyder “pengar”.

Silver och vatten

Många har sina förlovnings- och bröllops-smycken på sig när man badar och duschar och visst är det ok, men man ska undvika det även om många inte inte vet om det. Silversmycken som ligger tillsammans eller används tillsammans kan lätt bli skavda och bli gråa eller till och med svarta. Dom kan bli mörkare med tiden då silver reagerar på svavelväte och syre som finns i luften.