Skip to content
Inlägg

Jag är inne på grått

Jag tycker det är kul att måla

Varför tycker vissa att det är tråkigt och jobbigt att måla om hemma. Jag tycker det är kul, och även om andra som tex min man tycker vi ska be andra göra det så vill jag göra det själv. Det är några utrymmen och rum som jag skulle vilja ändra. Och just nu är jag inne på grått.Och idag finns det så många fina gråa färger som man kan välja emellan.

Jag är inne på grått

Jag funderar på att göra våra större utrymmen där vi har en myshörna, tv och spelhörna lite ljusare. Några vita väggar, men sen en ljusare grå färg för att bryta av det hela. Sen sätter jag in lite andra färgnyanser runt om i rummet med blommor och kuddar. Jag tror det blir jättefint.

Hos Klint hittar du fina färger om du ska måla om hemma. Det finns så många färger att välja emellan och Klint har 58 stycken nyanser i olika paletter och i 12 olika “familjer”. Och det var där jag hittade dom gråa nyanserna. Dessutom kan du beställa ark hem och testa på dina väggar. Du fäster arken enkelt på din vägg men dom lämnar inga märken utan du kan flytta runt dom i rummet utan problem.

Hur mycket

När vi har pratat tidigare om att måla om kommer alltid den där frågan hur mycket färg man måste ha för att det ska räcka. På Klint’s sida finns det en enkel uträkningssida så du ser hur mycket du behöver köpa. Det är bara att ta fram en tumstock och mäta lite. Dessutom finns det andra guider som jag tyckte var bra då jag fick ännu mera inspiration. Hur man målar väggar och tak eller hur man tvättar penslarna för att slippa kasta dom när man är klar med ett varv.

När man gör något hemma tycker jag att det ofta är så att man måste köpa vissa saker på ett ställe och sen beställa resten på ett annat ställe. Men det behöver du inte här. Här finns allt du behöver när du ska måla – penslar och rollers. Eller varför inte ett helt kit.

Det som är bra är att du slipper spara på målarburkarna när dom är slut och åka till ett ställe som tar hand om dom. Du häller enkelt ut färg i ett tråg, målar och kan stänga förpackningen. När den är slut så är det bara att kasta förpackningen i din källsortering.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *