Inlägg

Behöver du personligt stöd

Individuellt anpassat stöd

Att söka jobb är inte så lätt som alla tror. Man ska skriva ett cv på bästa sätt för att förklara sina erfarenheter och dom flesta arbetsgivare vill också ha ett personligt brev. Och det är inte det enklaste så att det passar in till alla arbetsgivare eller arbetsuppgifter. Ibland kan man tom behöva skriva flera olika brev för att passa in på olika arbetsplatser. Det beror på vilket jobb man ska söka och vilken erfarenhet arbetsgivaren kräver. Dessutom så ska man försöka skriva det så att arbetsgivarna blir intresserade och läser hela brevet. Och det kan vara rätt bra med hjälp och erfarenhet om man känner sig osäker på att man får ihop ett bra brev. Behöver du personligt stöd

Behöver du personligt stöd

Behöver du personligt stöd

För att du ska få individuell hjälp med stöd när du söker jobb eller utbildningar måste du vara inskriven på arbetsförmedlingen. Det är en insats som kallas Rusta och Matcha och du frågar din kontakt på din arbetsförmedling om du har rätt insatsen. Jobfind Sverige har nio stycken kontor utplacerade så att du kan välja det som ligger närmast där du bor. Sen får du hjälp med dina ansökningar, kontakter, utbildningar och ifall du är intresserad av studiebesök.

Jobfind

Jobfind har funnits i flera år i Australien och kom till England 2021. Men nu finns dom även i Sverige. Det är en utbildningskoncern som hjälper både om du söker jobb men utan också med att hjälpa företag anställa personal. Ditt företag får då hjälp med att matcha rätt person efter vad ditt företag behöver. Det kan också anordnas rekryteringsträffar, utbildningar och stöd för funktionshindrade och bistånd.

Antingen kontaktar det kontoret som är närmast din arbetsplats eller bostad eller så fyller du i kontakt formuläret som finns på sidan. Du blir sedan kontaktad av en i teamet som hjälper dig vidare.