Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Färga ägg

Det blir många ägg

Nu ska det färgas ägg och det kommer nog bli en hel del ägg. Och säkert kommer det att bli ägg över också. Men jag vill att det ska vara många ägg på bordet och sen får jag ta tag i dom överblivna. Om det nu blir det.

Det enklaste sättet jag vet att färga äggen är att koka upp vatten i en kastrull. Sen gäller det att ha lite fantasi vad man häller i vattnet. Du kan hälla i 1 dl blåbär eller 2 msk gurkmeja. Men häll också i 1 tsk ättika i vattnet också så fäster färgen bättre. Nu är det bara att koka äggen som vanligt i vattnet.

Självklart kan du använda karamellfärg också om du ska färga äggen. Droppa ner 2-3 droppar i vattnet när du kokar äggen. Sen kan du ju blanda också. Lite rött och blått så får du lila färg som tex.

I år ska jag prova att marmorera några ägg. Och då kokar man äggen som vanligt innan man marmorerar dom. Sen skrynklar man ihop en bit aluminiumfolie och häller några droppar karamellfärg lite överallt – fläckvis på folien. Sen rullar man äggen fram och tillbaka över karamellfärgen och låter dom torka.

Lämna ett svar

Till startsidan