Inlägg

Få det gjort

Innan det är för sent ska du få det gjort

Ett testamente är inte något man tror sig skulle behöva förrän det kanske är för sent. Och inget man kanske skriver när man fortfarande är ung och jobbar. Men det är också många som tänker att när jag dör så vill jag att x ska ha det här för att det är något speciellt minne av något. Och så skjuter man allt framför sig hela tiden.

få det gjort

Få det gjort

Vi känner en familj som precis råkat ut för detta. Inget testamente var skrivet och det blev inte som föräldern ville fast alla visste om det. Det kan bli både bråk och hårda ord fast man inte vill. För även om man skriver ett testamente tidigt så är det bara att uppdatera om något förändras. För det börjar ju inte gälla förrän den som skrivit testamentet dör.

I ett testamente fördelar man arvet och vem man vill ge det till. Visst finns det vissa lagar som man måste följa som att man inte kan göra bröstarvingar arvslösa. Men du kan testamentera både till arvingar och utomstående. Det som kan förvirra lite för många är att dina arvingar alltid har rätt att kräva att få ut sin del av laglotten. Men du kan också så till att din andra hälft kan bo kvar i ert boende genom att i testamentet skriva i att arvingarna ska avstå från sin laglott.

SveaAvtal

Visst kan du skriva ett eget testamente, men det kan vara bra att få hjälp så att man inte missar någonting.  Hos SveaAvtal kan du läsa allt du behöver för att skriva avtal. Inte bara när det gäller testamente utan också andra viktiga dokument som tillexempel bodelning, samboavtal och äktenskapsförord. Så gå in redan idag och titta vilka dokument som du behöver skriva. Här kommer du få den hjälp du behöver.