Okategoriserade

Nötter

Gott och nyttigt

Jag har fått en ny fix ide som jag tycker är så gott. Och det är nötter i olika former och smaker. Och det är så gott att blanda och bara gå och småäta på.

Sen är ju nötter nyttigt också för dig att äta. Så man behöver inte bara äta nötter till helgen till en bra film utan kan göra det både naturellt eller lägga till i maten. För visst är den gamla klassikern flygande Jakob god. Den brukar vi göra här hemma.

Nötter som jag brukar köpa oftast är valnötter, jordnötter, cashewnötter men också mandlar och pistagenötter. Och att blanda allt med russin är också gott. Då blir det lite sött också.

Cashew nötter tycker jag är den godaste nöten och den är god att ha i matlagningen. Om man har lågt blodvärde ska man äta dessa nötter för dom innehåller mineraler och zink. Och det är bra för ämnesomsättningen. Det finns också magnesium och folsyra i dom. Så ut och köp nötter !