Inlägg

I jordgubbar finns K vitamin

K vitamin finns i många andra grönsaker och här är de matprodukter förutom jordgubbar som man också bör undvika eller i varje fall äta mycket lite av om man medicinerar med Waran dvs blodförtunnande.

Broccoli, gröna bönor, brysselkål, grönkål, surkål, persilja, huvudsallad, sojabönor, sparris, spenat, tomat, gröna ärter, avokado, morot. I övrigt finns K-vitamin i lever, vetekli, vetegroddar, smör och honung. Allt detta är bra att veta gällande din hälsa. Det är också bra om du för din hälsas skull använder dig utav kompressionsstrumpor från Rehabgrossisten om du tex har stukat foten rejält.
Dessa saker kan orsaka hjärt och kärlsjukdomar för med åldern får man lättare blodproppar. Även de som är födda med APC resistent som innebär att blodet koagulerar sig för fort bör undvika denna föda.
Grönt te finns på många olika butiker runt om i hela Sverige
Speciellt grönt te, har många nyttiga egenskaper. Är rika på flavonoider som skyddar blodkärl och hjärta. Det sägs  minska risken för cancer och blodpropp,
Rött vin hittar du hos Systembolaget samt även köpa godis online kan du unna dig.
Har  en uttunnande effekt på blodet och minskar risken för blodpropp. Bäst är  tanninrika rödviner. Ett till  två glas om dagen räcker, mer gör  att kroppen tar upp vitaminer sämre.
Kronärtskocka är fantastisk
Förbättrar matsmältningen, sänker blodfett  och blodtryck samt minskar blodplättarnas  förmåga att klumpa ihop sig vilket  minskar risken för blodpropp
Cacao är både god och nyttig
En propp bildas då blodplättar koagulerar. För att en blodpropp ska bildas måste blodplättar
koagulera. Studier har visat att kakaons flavonoider motverkar just koagulering. När inte blodkroppar kan klibba ihop sig, kan inte proppar bildas.Så detta är toppen för din hälsa med andra ord. Choklad har därför tillskrivits blodförtunnande egenskaper i klass med läkemedel som Trombyl
Drömmer du om hälsa?
Många av våra drömmar handlar om just hälsa. Det vi inte förstår i vaktet tillstånd kan vi drömma om i stället för att vakna upp och leva bättre. Alla tips ovan på olika livsmedel som är bra för din hälsa ska du noga tänka över. Du ska även varje dag promenera och röra på dig lite för din hälsas skull. Lev ett friskt och lugnt liv tänk inte så mycket på onödiga konflikter.