Skip to content
Okategoriserade

Alla helgons dag

Firar ni något på Alla helgons Dag ?

På lördag är det Alla helgons Dag. Det är också en helgdag och förut så var det alltid den 1 november som det var just den dagen. Men det är superlänge sen som den flyttades till första söndagen i november. Och 1953 så flyttades den igen till den lördagen som infaller mellan den 31 oktober och 6 november.

Vi brukar åka till minneslunden där våra nära och kära blivit strödda och sätta upp ljus för dom. Och vi kommer att göra det när det blivit riktigt mörkt. Då är det så fint runt hela minneslunden och kyrkogården med alla ljus som alla tänder. Det kommer säkert vara en massa människor ute också samtidigt. Men det är en ganska fin stund där alla är där för samma sak och man både ler och säger hej till varann. Undrar varför man inte gör det annars ? Varför kan man inte vara trevlig mot varann och hälsa. Och framför allt hjälpa varann.

Men för att komma tillbaka till alla helgons dag – vi firar inget annat förutom “alla själars dag för döda nära och kära”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *