Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Hur gjorde kungahuset förr i kalla slott?

Visste ni om att när en ande är närvarande så blir det extra kallt i just det området?

Då förstår ni säkert varför det var så mycket andligt besök i gamla slott som dessutom var så kalla. I Uppsala så finns det ett professor hem som heter Walmstedska gården. Som barn besökte jag den med klassen och fick veta att de värmde upp golvet med trasmattor. Vad är det för ett sätt att värma upp en sådan stort och lyxigt våning från 1800 talet. De måste ändå har frysit i huset och dessutom helt utan värmepumpar.
Så hur vämer man upp dagens slott tex? Nog måste de använda sig av olika värmepumpar så att både kungafamiljen och de anställda inte fryser fast i något hörn. Det finns ett företag som heter Temperatur som

är en del av Vuab Ventilaitonsutveckling AB som varit i branschen sedan 1974. De erbjuder ett brett sortiment av värmepumpar och installationsmaterial.

Hade detta företag grundats innan 1974 så tror jag säker att de forna kungahus hade använt sig av dessa produkter. För som ni säkert minns så stack Drottning Kristina från Uppsala slott när hon upptäckte hur kallt det var i Sverige. Hon blev katolik och flyttade till Italien. En smart kvinna av sin tid som tyckte att hålla sig varm var mycket viktigare än att stå upp för sitt nya land. Hon gifte in sig som och blev nämligen Drottning, vilket inte passade henne mot slutet.

Lämna ett svar

Till startsidan