Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Myter om Vampyren Elisabeth Bathory

Elisabet Báthory föddes den 7 augusti 1560 i Nyírbátor, död 21 augusti 1614 i Csejte, var en ungersk grevinna dessutom från den välkända och rika Báthory-familjen.

Hon är möjligtvis den mest kända kvinnliga seriemördaren i historien och kallas för “Blodsgrevinnan” och “den blodiga kvinnan från Čachtice”, Man tror inte att kvinnor är mördare men här har vi en riktig mördare. Efter slottet nära Trenčín, på den tiden i Kungadömet Ungern där hon tillbringade större delen av sitt vuxna liv.Var hon levde som ung vet jag inte. Den rika familjen Báthory är känd för att ha försvarat Ungern mot det osmanska riket.

Efter sin makes död anklagades hon med fyra medbrottslingar för tortyr och mord på flera hundra flickor och unga kvinnor, med ett vittne som uppskattar dödstalet till över 600. Alla var de adliga unga tjejer från olika familjer. Men hon dömdes bara på 80 punkter. År 1610 fängslades hon i slottet i Čachtice, där hon blev kvar till sin död fyra år senare.

Lämna ett svar

Till startsidan