Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Fruktsallad

Barnens val

Så kom jag återigen till mitt stående inlägg där barnen dår bestämma. Barnen får bestämma vad vi ska äta, vi försöker handla tillsammans och välja och sen lagar vi maten tillsammans.

Men den här veckan blev det inte maten som barnen bestämde utan dom bestämde en efterrätt då dom hade lite annat som dom var tvungna att göra – läxor.

Och idag ville dom ha fruktsallad. Så innan vi gjorde middag åkte vi till affären och dom fick välja vad dom ville ha.

Det som är bra idag är att man kan köpa så fin frukt året runt. Det kunde man inte när jag var barn för då kunde man tex inte köpa färska hallon eller jordgubbar. Men nu finns det väldigt länge att köpa.

Bär och frukt köptes och innan vi satte oss vid bordet och åt middag hade vi skurit all frukt och ställt in i kylskåpet. Då var dom kalla och god när vi var klara med middagen.

Sen togs det fram både socker och glas så man kunde ta om man ville ha. Även om frukt innehåller socker så är det gott med lite extra socker på. Tycker jag i alla fall.

Dessutom blev det frukt över så barnen kunde få lite till frukost nu på morgonen innan dom gick till skolan. Det åkte tom ner ett äpple i skolväskan.

Lämna ett svar

Till startsidan