Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Vi fortsätter

Vi kör på som vi sagt

Förra veckan så började vi med att barnen skulle bli involverade i köket. Antingen skulle vi baka eller laga mat tillsammans och barnen skulle vara med och bestämma vad. Förra veckan bakade barnen scones och dom gjorde faktiskt dom till helgen också.

I dag ville barnen ha pizza och istället för att åka till pizzerian åkte jag och köpte det som barnen tycker om och så gjorde vi egen pizza istället.

Det var första gången som barnen ville smaka en pan pizza. Det har ju alltid varit dom där vanliga pizzorna som vi brukar köpa, men nu blev det verkligen pizzor med allt möjligt på. Men det blev gott.

Och barnen tyckte att det var jättekul. Även om det blev en hel del att städa efteråt. Mjöl på hela golvet och riven ost under naglarna. Men medans barnen duschade plockade jag undan och så satt vi där allihopa i myskläder och käkade pizza.

Nu håller barnen på att planera inför nästa vecka. Ska det bakas eller lagas mat ?! Jag hinner själv knappt med om allt planerande.  Men nu ska vi gå ett steg längre – barnen ska få skriva inköpslista och kanske följa med och handla. Klämma och känna på allt som ska handlas och dom verkar tycka att det är kul också.

Lämna ett svar

Till startsidan