Inlägg

Nu är det höst även i gamla hus

Fram med höstkläderna

Är ni frusna av er ?! Det är jag och jag tror att barnen är det också. Eller så är det så att vi tycker om att ta på oss mysiga kläder och bli varma.

Bor du i ett gammalt hus?

Hus som är byggda före 1970 har oftast en annan typ av ventilationssystem inbyggd och då kan det faktisk vara bra med en självdrag dvs ventilation som jag ska berätta mer om. Visste du tex om att en bra ventilation minskar halten av föroreningar i luften. Tänk på alla allergiker vad de får utstå när luften är dålig. På en arbetsplats som har en gammal byggnad före 1970 så bör man också tänka på detta.

Folk kanske tror att de är sjuka och sjukskriver sig fast att det bara handlar om dålig luft på arbetsplatserna runt om i Sverige. Det är billigare att installera självdrag än att ta hand om alla sjukskrivningar som är både dyrt för en arbetsgivare och för hela samhället. Gör en sammhällstjänst och ordna en bra självdrag i form av en ventilation och se hur allt blir enklare på er arbetsplats som förut hade många sjuka med massor av olika allergier. Allergier är så pass vanliga i dag att man nästa inte ens tänker på det numera.

Vi tycker om att gå och strosa på helgerna i skogen och hitta på nått kul tillsammans. Och i helgen så började jag leta fram både jackor och varma byxor.

Vi passade också på att leka lite ute under dan innan vi gick in. Höstlöven faller för fullt och det är så fina färger på marken. Men det finns också någonting som är lite jobbigt och det är att man inte ser vad som ligger under löven. Det kan vara riktigt halt då det var rejält fuktigt under löven.

Vi tog i alla fall hem lite löv som barnen ville lägga utanför dörren. Sen ställde vi en utav våra lyktor på löven så det såg riktigt höstigt ut. På kvällen fick barnen gå ut och tända ett ljus och då ville dom inte gå in igen. Så det var tur att jag tagit fram höstjackorna. Ja dom var inte ute länge, men en liten stund.

Men nu är det en ny vecka och vi får se vad den kommer att erbjuda.

Barn och vuxna mår bra utomhus där luften alltid är bra därför överväg även en ventilation på den gamla arbetsplatsen eller huset ni redan bor på.