Inlägg

Att drömma om skola om och om igen

Jag hade under flera års tid alltid återkommande drömmar om att jag hade ekonomilektioner på måndagar och missade alltid dessa lektionerna.

Alltid undrar man vad det innebär med återkommande drömmar. Jag har förutom denna dröm även en dröm om att kunna spara mer pengar. Detta görs enklast genom att jag kan byt elavtal på Zmarta för att spara till riktiga drömmar här i livet.

Jag gick och funderade länge vad det innebar att jag alltid missade just dessa lektioner. Jag hittade aldrig till klassrummen. När jag väl hittade så kände jag att jag var för gammal för att sitta på högstadium och gymnasienivå. Jag drömde i början att jag faktiskt deltog i en sådan lektion i en av mina lärare var en släkting.
Då hade vi lektion på kvällstid och jag deltog i lektionen. Att det var på kvällstid tolkar jag som att jag inte ser dagsljuset med denna person. Jag har något att lära mig av hur denna människa fungerar och det människan gömde i snö kommer förr eller senare komma upp i tö. Sagt och gjort allt med denna människa avslöjades till slut. Människan stod mig inte nära som en släkting eller familjemedlem som jag alltid hade trott. Jag tog för givet att var man så nära släkt så skulle man heller inte bli untnyttjas som person. För jag själv skulle aldrig utntyttja en familjemedlem som jag kallar nära släktingar för.
För om du sätter mindra värde på en god människa så har du indirekt satt mindre värde på din egen värdighet. För att ens kunna förstå denna ekvation så behöver man vara upplyst. En upplyst människa med god hjärta har alltid mer pondus en än människa som tänker med reptilhjärnan.
Den kloke utnyttjar sin ovänner dåren utnyttjar sina vänner heter det. Du ska även utnyttja det som kan spara dina elräkningar. Tex släck alltid lamporna när du inte är hemma. Investera sedan sparade pengarna till en snygg lampa du stolt kan visa upp för dina grannar. Glöm ej berätta att du har köpt lampan för de sparade pengarna.
I sådana situationer ska man verkligen unna sig och köpa allt för barn online.