Inlägg

Planerar du för halkbana ?

Sponsrat inlägg i samarbete med Trafiko.se

Kärt barn har flera namn

Att ta körkort gör att man blir lite mer friare. Man behöver inte tänka på buss- eller t-banetider utan kan sätta sig i sin bil och åka iväg när man kan och har tid. Men att ta körkort kräver också att man gör alla steg i rätt ordning. Och ett steg är att ta halkbanan som också kallas för risktvåan när det gäller att ta körkort.

halkbanan

Körkort och halkbana

Att ta körkort kräver att du planerar allt i rätt ordning. Att du bokar upp allt och både kan plugga och köra och lära dig allt du behöver. Trafiko.se kan hjälpa dig med allt från början till slut även om du redan har kommit en bit på väg.

Du laddar enkelt ner deras app på din telefon eller loggar in på din dator och loggar in. Sen kan du antingen läsa boken för att plugga eller lyssna på ljudbok om det är lättare. Du får en personlig körkortsplan beroende var du ligger i planeringen för ditt körkort.

Halkbana

Om du får hjälp med att köra privat behöver du och din handledare gå en handledarkurs. Den kan du boka genom appen. Sen måste du också gå Riskettan där du får lära dig alla riksfaktorer i trafiken som droger, alkohol och trötthet. Den är obligatorisk och alla måste gå den.

Del två i utbildningen för att ta körkort är risktvåan eller halkbanan som den också kallas. Den är också obligatorisk som alla måste ta för att komma ännu närmare ditt körkort. Där får du uppleva hur det känns när det är halt ute på vägen. Och för att få göra detta måste du kunna köra bilen i det skick att du är redo för att ta själva uppkörningen,

Så gå in på sidan och logga in så får du hjälp ända från början till slut till ditt körkort så att du inte missar någonting.