Okategoriserade

Är det dax att ta fram höstkläderna

Fram och tillbaka väder

Vilket underbart väder vi hade igår. Det var nästan så man trodde att det var sommar igen. Och jag som var på väg att ta fram höstkläderna igen.

På morgonen var det kanske inte så varmt så barnen fick på sig kläder för att ha på skola och dagis. Men när dom kom hem så var både den långärmade tröjan och jackan avtagen. Och det förstår jag för jag satt själv ute i solen i ett linne och hade det skönt.

Eftermiddagen tillbringades på lekparken och man märkte att allt börjar komma igång igen. Skolor och dagis är öppna igen och barnen har träffat nya kompisar som dom är ute och leker med.

Höstkläder

Men även om det var skönt väder igår och verkar bli det idag också så är det snart dax att tänka på höstkläder. Och att se om allt fortfarande passar. För snart sätter det igång med friluftsdagar och skogspromenader som barnen ska vara med på och då måste det ju finnas rätt kläder i väskorna.

Affärerna har inte riktigt satt igång med att sälja höstkläder än men det är lika bra att vara förberedd. Och visst kan det vara kul med lite nytt. Det tycker väl alla om.

Så jag ska nog sätta igång och rensa lite i barnens lådor och i alla fall lägga undan deras badkläder på ett annat ställe. För vem vet – dom kanske behöver dom senare ifall det blir något badland eller simning av nått slag. Och då vill man ju inte ha dom där badkläderna nerpackade och kanske uppstoppade på vinden eller förrådet.

Varma bra jackor, bra skor och kanske några nya gummistövlar till minstingen kanske ska inhandlas. Ja, det får bli lite inventering senare i veckan. Idag ska vi försöka njuta av det fina vädret så gott vi kan.