Allmän bröllopsguide

I dag ska vi åka hem till en väninna

Min väninna har bjudit hem mig och mina två döttrar för en kopp kaffe och lite tillbehör.
Vi har varit hemma så pass länge allihpa att vi verkligen längtar ut. Jag ska bara laga lite mat innan vi ger oss dit. För jag har som regel att man aldrig går hungrig hem till folk om de inte har något att bjuda på.
Jag lagade till lite ärtsoppa så att vi inte är övermätta i varje fall.
Klassisk ärtsoppa tillhör svensk husmanskost. Krydda ärtsoppan med timjan eller mejram och rimmat fläsk. Gott och lättlagat – gör gärna dubbelt sats och lägg i frysen.

Gör så här

  • Skölj ärterna och lägg dem i en bunke. Häll på så mycket vatten att det täcker. Ställ svalt ca 12 tim. 
  • Häll upp ärterna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten. Låt dem rinna av.
  • Skala och skiva löken. Lägg ärterna i en gryta. Tillsätt lök, kött, buljongtärningar, timjan och lagerblad. Häll på 2 liter vatten. Koka under lock på svag värme tills ärterna är mjuka ca 1tim.
  • Ta upp köttet och skär det i tärningar eller skivor. Späd soppan med mer vatten eller buljong om den är för tjock. Smaka av med mer timjan eller mejram och ev salt. Lägg tillbaka köttbitarna i soppan.