Inlägg

Längtar till kräftskivan

Mitt bästa minne av en härlig kräftskiva med godaste vännerna.
Jag bor i ett slott utanför Stockholm. Det ligger mellan Uppsala och Stockholm men ligger lite närmare Uppsal än Stockholm.
  • - -- PosterHummer 1
  • - -- PosterHummer 2
Jag hade en sommar blivit inbjuden till en härlig kräfskiva i centrala delen av Uppsala. På bordet fanns det bröd, kräftor, vin, vidruvor jag allt du kan tänka dig. Jag hade tagit med en baguette och satte mig ned för att börja äta.
Det var en mycket långt bord där alla grannar hade gjort som knytkalas. Alla skulle äta av alla. Jag tror nog ni vet exakt vad som hände när jag anälden. Det började ösregna från ingenstans och jag höll på att bli tokig. I mitt liv hade jag aldrig varit så hungrig i mitt liv och på det hela inte kunna njuta av maten. Jag behöll min halva baguette i handen och rädda den.
Jag gömde mig under ett stort träd i trädgården tillsammans med alla andra. Efter ett tag såg jag att min baguette hängde som en degklump. Den hade helt inte räddats utan den hade drunknat i vattnet. Till slut gav alla grannar upp och började packa allt som fanns på bordet och sprang hem. Vi själva sprang hem till min bror som bodde i gården. Det var nämligen min brorsfru som hade bjudit in mig dit.
De har en egen facebook grupp där de alltid skriver när de ska träffas och då samlas alla i trädgården. De hade bjudit in mig till denna grupp också för att jag också skulle delta. Med glädje rusade jag dit och med sorg och hunger lämnade jag platse.
Tur att jag inte hade mig med posters som passar i köket för då hade även den blivit helt blöt.
Nästa gång man har en kräftskiva en höst då man vet att det regnar så mycket så ska man ha festen under en parasoll. Desto mysigare blir det då om det regnar en aning eller mycket.