Inlägg

Alla bör skriva avtal oavsett vad det handlar om

Sponsrat inlägg i samarbete med enklaavtal.se
Har ni tänkt på hur mycket folk lovar varandra och när det väl ska sättas i gång så verkar det som om det man sagt och gjort inte håller. Folk kan säga något muntligt och sedan när det väl ska ske praktiskt då är det andra bullar som gäller.
Minns en person som en gång sa det mest ologiska till mig att även muntligt avtal är lika gällande som skriftligt avtal. Hur kan det någonsin komma sig att det muntliga avtalet kan gälla? Då kan ju folk hitta på vad de vill och referera det till att man faktiskt hörde det muntligt. Tex du sa ju i går att du skulle komma och städa hela mitt hus 3 ggr i veckan för 5 kr? Hur skulle vår värld se ut om alla muntliga avtal skulle gälla såsom de skriftliga avtal gör?
Jag har förut varit delägare med några bedragare som aldrig höll något av sina avtal fast att vi hade det skriftligt. De kunde ge bort mina andelar till andra i bolaget hur som helst. För att slipp alla dessa röriga avtal och muntliga avtal så rekommenderar jag er att kolla in alla avtal hos Enklare avtal.
Hur blir det när sambos skiljer sig?
Enklast är om du går in på sidan och läser om just samboavtal så att du verkligen vet vad du ger dig in på.
Jag själv är gift men jag har syskon som alltid lever sambo och aldrig gifter sig. Alla mina syskon har någon gång gift sig med bröllop och fest. När de har skiljt sig så har de aldrig mer gift sig utan då bara varit sambo och skaffat barn. Ett av mina syskon gifte sig inte i sitt första förhållande där han har 3 vuxna barn. När han skiljde sig från sin sambo så gifte han sig andra gången han hade ett förhållande. Det verkar då som om folk gifter sig någon gång förr eller senare. Har de varit gifta så gifter de sig inte igen. Har de bara levt sambo vill de prova på att gifta sig också. Det är nog ingen stor skillnad på att vara gift och sambo. För säkerhetsskulle så finns det färdiga mallar för just samboavtal.
EnklaAvtal.se är en guide om att skriva kontrakt och avtal (affärer, business mm) i olika livssituationer som tex arv, sambo mm
Hos dem kan du läsa om hur det går till samt vad du bör tänka på när du skriver avtal.
Vare sig det är små uppdrag det handlar om eller stora så är det alltid bäst för båda parters trygghet att skriva avtal. Man vet aldrig vad som kan hända i livet och vad det är för typer man har att göra med.