Inlägg

Att byta mattor är att förnya sitt hem

Något jag och min familj gör med jämna mellanrum är att byta ut alla mattor i huset för att få känslan av att allt är nytt.
Man kan även tapetsera om hela huset för att få känslan av att allt är nytt. Som nu tex ska vi byta alla dörrar i vårt hem och alla köksluckor. Det vi ska göra härnäst då att byta alla mattor som finns i vår lägenhet.
Marockansk kelim matta i Berber stil dvs nomadfolk den är äkta och ändå så bra pris.
Vad gör vi med våra gamla mattor?
Alla gamla mattor skänker vi till olika välgörenhet eller säljer billigt på nätet. För vi behöver sälja ut dem innan vi tar in nya mattor så det inte bli rundgång. Det kan bli för mycket varor i hemmet om man inte först gör av sig med det som är gammalt. Jag själv har länge följt olika inredningsbloggare bl.a Andrea som är bästa vän med vår kronprinssa Victoria.
Andrea bodde förut i Östermalm och flyttade därifrån och bor nu i ett stort hus någonstans strax utanför själva centrala delen av Stockholm. Jag har varit på besök hos henne en gång då vi har en gemensam bekant som skulle dit med några platsblommor. Då tittade jag noga på hennes mattor och ingen matta var den andra lik. Jag önskar mattor osm är lika i hela huset för jag vill inte att mitt hem ser ut som loppis. Inte för att Andreas hem såg ut som loppis då hon bor väldigt exklusivt med dyra möbler mm.
Jag vill heller inte att mitt hem ser ut som lapptäcke. När jag tittar på filmer om engelska kungafamiljen så har de oftasst vad jag kallar för loppis möbler. Jag gillar inte möbler som ser ut att vara dammiga. Man undrar då om kungafamiljen i England inte har något som hjälper dem med städninge.
Jag vet att kronprinsessan Victorias vän Andrea också brukar blanda gammalt med nytt. Hon har också en inredningsblogg där ni kan följa hennes resa som inredningsbloggare. Det var så jag hittade henne första gången och sedan dess är fast. Jag kan tänka mig att hon och kronprinsessan har ganska lika smak när det gäller inredning då de har mycket gemensamt.
Snart kommer ni se att min lägenhet är helt förändrad och att ni inte kommer känna igen min bostad. Jag ska inte bara byta mattor utan ska byta rubbet inom kort. Bort med gammalt och in med nytt.