Inlägg

Vad vill du bli när du blir stor?

Sponsrat inlägg i samarbete med Högskoleprovguiden
En gång i tiden så anmälde jag mig till en kurs i högskolpeprovet och faktistk så lärde jag mig ganska mycket när jag gick denna fysiska kurs i Uppsala.
kunskap är verkligen makt nedan ser ni en kvinna som läser för två barn för att de ska få kunskap så klart.
Jag kände att det var en kurs som tålde upprepning för man behöver upprepa saker man lär sig flera gånger innan de sätter sig i ryggmärgen. Vill du också förbereda dig inför högskoleprovet så rekommenderar jag högskoleprovguiden där du tar allt i din egen takt och slipper bli så stressad som jag var en gång i tiden.
Jag bor växelbvis i Istanbul med mina tvillingdöttrar och man här har de lite annorlunda ordning gällande högskolprov mm. Tex så finns det något som liknar komvux här där du efter fymnaiset väljer några ämnen för att kunna lära dig mer. I Sverige så är komvux ett ställe där du i stället höjer dina betyg i respektive ämne. Jag föredrar den svenska modellen där man kan höja sina betyg för att söka vidare.
Har du inga höga betyd så ska du självklart skriva högskolprovet och jag har då en gång i livet skrivit provet. Samma dag som jag skulle skriva provet fick jag kraftig migrän. Jag hade då fyllt på med lite brustabletter och då sa en av mina tjejkompisar “har huvudvärken redan slagit till?”. Vad jag inte visste då var att jag fick migrän av mina hormoner och inte av stressen som jag trodde då. Jag trodde självklart att jag hade fått migrän pga av att provet jag skulle göra. Prover gick inte alls bra för mig med den värken och att jag inte var rikigt förberedd då jag kände att jag borde ha gått höskoleprovskursen flera gånger innan jag skrev provet för att komma in på Uppsala universitet.
Nu finns ju också högskoleprovguiden som är helt gratis, men det finns också en del som kostar som då är VIP som har mer fördelar för dig som vill vässa dina kunskaper ordentligt. Jag verkligen rekommenderar er att testa denna högskolprovguiden för att verkligen vara förberedda för högskoleprovet. Tänk er att även om ni har de lägsta betygen så kan ett prov som sker en dag i ert liv föra er vidare till läkarprogrammet och då förstår ni kanske allvaret bakom detta prov?
Jag har själv testat att bli gratis medlem för ordprogrammet för att se och känna hur det blev.

Bli medlem helt gratis och ta del av massor av utbildningsmaterial och exempel från utbildningen.

Som gratismedlem fick jag allting nedan och då bläddrar man lite längre ned och fyller i alla sina uppgifter. Jag tyckte att det var viktigt att läsa igenom alla detaljer.

  •  Skriva ut, ladda hem eller öva interaktivt med 6200 uppgifter till 200 provpass från 43 högskoleprov i Högskoleprovtränaren. Så jag ska nu ladda ner alla dessa ord och lära mig mer ord för någon gång vill jag skriva provet för andra gången i mitt liv. Kan säga att jag redan har flera poäng från Uppsala universitet men jag vill ha fler poäng.
  •  Steg för steg-förklaringar till alla 160 uppgifter på det senaste högskoleprovet inklusive videoförklaringar till alla 106 (sic!) kvantitativa uppgifter. Det är även för mig även bra med videoförklaring då jag inte alla gånger förstår när man läser en text. Det ingår även coach helger och kvällar om man fastnar på vägen.
Det som också är fantastisk att varje gång du går in på deras hemsida finns dagens ord och i dag fanns ordet CALYPSO vilket betyder folklig sång (eller) dans stammande från Trinidad. Så nu fick jag lära mig det också. Sedan jag var barn har jag kunnat en låt med ordet Calypso men aldrig riktigt förstått ordet. Men jag har förstått att det är en dans men inte att den var från Trinidad. Nu vet jag detta också och är superglad över all kunskap jag får. Nu fick jag även lära mig ordet Fabulera och det var verkligen inte det ord som jag hade tippat på. Tur att detta med högkskoleprovguiden finns så att man lär sig allt rätt från början.