Inlägg

Trafikförsäkring för din bil

Reklam samarbete för Trafikförsäkring.se

Att ha en egen bil är väldigt skoj och smidigt. Du kan enkelt ta dig från A till B utan att passa tider för den kommunala trafiken, t.ex buss eller tåg. Du kan åka på semester med din bil både i vårt avlånga land men även ute Europa. Du kommer känna en frihetskänsla när du har en bil som du kan ta dig fram med. Den frihetskänslan är guld värt för många. Tänk dig att vakna en söndag och få lusten att åka en sväng på landet. Packa sin picknick korg sätta sig i bilen och bara köra. Stanna upp på en vacker plats och käka sin picknick. Jobbar du i en annan stad och busstider och tåg inte passar kan du pendla med din bil. På så vis blir din arbetsmarknad större om du söker jobb i en annan stad.

I trafiken ska man vara uppmärksam

När man kör i trafiken ska man hela tiden följa hastigheten och vägskyltar. Man ska vara uppmärksam på andra bilister och även gående. På så vis minskar du risken att det skulle ske en olycka. Men om olyckan är framme så har du en trafikförsäkring som alla måste ha enligt lag. Denna trafikförsäkring täcker skador på din bil efter att du betalat självrisken. Kör man bil utan försäkring kan det medföra stora böter då du inte kör lagligt.

Hos Trafikförsäkring.se kan du jämföra olika trafikförsäkring som passar för dig och din bil. Det finns trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Har du en nyare bil kanske du vill ha helförsäkring som täcker det mesta om en olycka är framme. Men har du typ 20 år gammal bil räcker det troligtvis bara med en trafikförsäkring. Man kan välja på olika trafikfösäkringar att välja till olika tillägg som du tycker att du behöver.

Är du själv orsak till en trafikolycka är det alltså din trafikförsäkring som täcker skadan. Om du drabbas av en olycka som någon annan bär ansvaret för, så används den ansvariges trafikförsäkring för att täcka skadorna. Rättvist ska det ju vara. Du är orsaken till olyckan din försäkring täcker nån annan orsakar olyckan dennes försäkring täcker.