Inlägg

Kan folk kräva att man skriver samboavtal?

Tror ni kungen och drottningen har samboavtal? Tror ni prins Daniel och kronprinsessan Victoria skrev ett samboavtal?

Jag tror att det är staten som då har krävt sambo eller äktenskapsavtal för dessa personer. Tror inte att de själva ens tänker i sådana banor.
En gång i tiden så startade jag bolag tillsammans med några personer som inte var så rumsrena. De krävde att jag skulle skriva ett samboavtal innan jag gick med i bolaget. De ville inte att min sambo skulle vara delägare om vi tex flyttade i sär och var tvungen att göra en bodelning.
Jag anser att mina delägare inte har någon rätt i mitt privata liv. De verkar inte förstå vad integritet innebär och la sig i för mycket i saker som inte angick dem. Man kan säga att de la sin näsa i blöt hela tiden och gick omkring som om de vore några översittare. Översittare är det värsta sorten jag vet för de liksom klankar ner på alla och tror sig ha den rollen i livet. Jag brukar alltid tänka att undrar vilken dåre som lever ihop med dessa översittare. Man upptäcker sedan att de har dålig kontakt med sina egna sambon, barn och att de alltid blir lämnade.
Folk orkar helt enkelt inte med översittare och lämnar dem ensamma i sticket.
Hur föreslår man för sin partner att man vill ha ett samboavtal?
Har du mer pengar än din partner kan jag förstå att du vill ha ett samboavtal. Om jag i dag skulle flytta ihop med en ny person skulle jag kräva samboavtal direkt utan att blinka. Det är ett sätt att sätta värde på mig och visa att jag som kvinna inte tänker försörja men man.
– Hur skulle du reagerat om din sambo föreslagit detta?
Skulle en man föreslå detta skulle jag aldrig vara tillsammans med honom. En man som inte kan dela sin ekonomi med mig älskar inte mig. Den kvinna man älskar tar man hand om på alla sätt även ekonomisk gör man inte det ska man heller inte bo med en kvinna.
– Är du sambo? Har du varit sambo?
Jag är i dag sambo och har varit det sedan den d jag fyllde 18 år. Vi väntade länge med att skaffa barn och fick våra tvillingdöttrar år 2000. Vi var då redo att skaffa barn och vips på en månad blev jag gravid med våra tvillingar.

Jag vill i dag inte ha några samboavtal med min sambo utan vi delar lika på allt. Vi håller inte ens i dag reda på vem av oss som tjänar hur mycket. För oss så är det en bagatell eftersom vi aldrig kommer att skilja oss. Endast döden kommer skilja oss åt och det vet alla som känner oss. Aldrig för något i livet skulle vi göra en bodelning eller något annat juridisk som rör en man och en kvinna.

Det jag har lärt mig här i livet är att aldrig lita på främmande människor som inte tillhör din familj. Jag litade verkligen på mina delägare och trodde de var ärliga människor och utgick i från att de var ärliga. Nu i efterhand ser jag att jag har samlat alla kriminella människor på en och samma ställe för att överge dem.
Samboavtal är inget jag eller min sambo någonsin skulle kunna skriva då vi litar på varandra. Det verkar vara mer folk utanför vårt äktenskap som har mer synpunkter på oss än vi själva. Hur kan folk tro att de ska kunna kräva något av oss som vi själva inte ens kräver av varandra? Det är så ologisk hur folk tänker och tror sedan att man ska respektera deras vilja.