Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Stärk ditt varumärke och övergläns andra

Sponsrat inlägg i samarbete med Bank24.nu
 
Det bästa sättet att bli stor som företagare är att satsa mest på marknadsföring. Detta för att folk hellre köper något de vet vad det är än att våga prova något nytt. De flesta lever fortfarande inom denna bekväma zon dvs boxen. Själv lever jag inte utanför boxen eftersom jag inte ens har en box i mitt liv så öppen är jag för färändring.
 
Nedan berättar jag också hur ensam jag har varit som företagare trots att jag hade 4 delägare. Eftersom ingen var som jag så blev jag lika ensam som katten nedan. Ni ska veta att jag har lärt mig massor på denna resa.
 
 
 
Hur gör man med folk som inte är öppen för förändring? Ju du kan ta privatlån och slippa folk.
 
Det jag då menar är inte bara att man ska marknadsföra sig via tv, radio och media. Tex har du en produkt som är ny inom livsmedel så har jag bra tips.
 
1) Börja med att sälja in den till olika ICA butiker
2) Börja demostrera din produkt på befintliga ICA butiker
3) Glöm mässor för folk hinner glömma din produkt
4) Glöm gratisprodukter till allmänheten
5) Skicka varuprover till alla hotell, restaurang och caféer.
6) Ta ett privatlånoch ha en avbetalningsplan redo.
 
Det viktigaste är också att du ska ha likvida medel för att kunna göra vissa saker som kostar. Du ska inte ta mer lån än nödvändigt. Var sparsam med fasta kostnader och lån. Jag drev företag med några människor som inte var några entreprenörer. De tog lån för att resa utomlands och gå på olika mässor. De betedde sig som om de hade levt i en grotta och för första gången kom i kontakt med folk som jobbade för stat, kommun och konsulat. De betedde sig som urbefolkning av ett land man aldrig hade talats om. 
 
Jag skulle kunna skriva en hel bok om mina f.d delägare som gjorde allt för att sätta käppar i hjulet på sitt eget företag. Deras ego var större än deras IQ vilket gjorde det svårt att ens träffa dem 5 minuter över telefon. Det slutade med att jag aldrig mer ville närvara på ett möte med dem. 
 
Man förlorar aldrig något här i livet för antingen lär man sig något eller så vinner man något. I detta fall lärde jag mig något. Jag har lärt mig att säga i från direkt till människor. Jag har lärt mig att skriva avtal om precis allt innan man påbörjar något. Man ska aldrig förlita sig på muntliga avtal. Man ska också akta sig för att göra affärer med folk som har ett missbruk som alkohol, spelmissbruk eller som är sjukpensionerade pga av att de har svårt att interagera med andra människor. Allt detta leder till att de har svårt att hålla god ton och kan ej sociala regler. Kan du inte sociala regler kommer du aldrig kunna klara dig som företagare. 
 
Nu håller jag åter på att bygga mitt eget varumärke tillsammans med familj, vänner och folk jag litar på. Folk som respekterar att jag vill ha avtal på allt innan jag påbörjar något. Folk som ej kommer med tomma klichéer som “litar du inte på mig?”. 
 
För mig så har det inneburit att jag har lärt mig massor som företagare. Jag vet också hur känsligt det kan vara att ta ett lån utan att ha en betalningsplan. Oavsett hur mycket du lånar så ska du verkligen göra upp en plan på hur du har planerat att betala tillbaka och hur länge det ska ta. Mina delägare hade ingen aning om varför de tog ett lån och hade inga planer på hur de skulle betala tillbaka lånet. De trodde på mirakel och att kunderna skulle trängas i kö för att få köpa deras produkter. De trodde också att om man tryckte ned en duktig person länge nog skulle allt bli på deras villkor. 
 
Dessa människor saknar total känsla för ekonomi, lån och företagande. Jag skulle inte önska mina värsta fiender delägare som dessa apor. 
 
Jag kommer nu behöva ta ett lån för att kunna hyra ett litet förråd, beställa lite varuprover och för att marknadsföra.

Lämna ett svar

Till startsidan