Allmänt

Min duktiga svägerska förtjänar en pokal

Alla människor förtjänar en pokal när de har varit duktiga. Detta är hemma hos en av mina två svägerskor. Hon heter Emma och är super på att renovera och göra en walk in skafferi. För detta anser jag att hon förtjänar en pokal från Prishuset.
Hon är inte bara duktig på heminredning utan också när det kommer till att laga mat. Min man brukar tävla i vissa spel och då tävlar han i backgammon. Varje månad övar de mot varandra och två gånger per år är det final. Så hemma har vi massor av pokaler som han har vunnit genom tiderna. Han började spela detta spel när han var väldigt ung så därför har han mer erfarenhet än andra spelare. När han var yngre spelade han fotboll och fick med sig fotbollspriser som han har hemma hos sina färäldrar. Eftersom huset är fullt med pokaler så låter vi fotbollspriset vara kvar hos föräldrana. En av våra döttrar älskar fotboll så om hon vinner något någon gång så kan hon få hans fotbollspokal mer än gärna.
Han kom även med i tidningen hos vår lokala tidning när han hade vunnit för många gånger på varandra. I dessa kretsar är han väldigt känd då han är den som alltid får ta med sig en pokal hem. Nu är det så många hemma att jag inte vet vart jag ska ställa alla.
Hos prishuset kan du hitta olika pokaler och du kan få ditt namn och andra saker graverat om du vill. För en pokal utan text är som en hem utan mat. Det bör stå varför man har fått priset, namn och datum för att man ska kunna skryta loss för vänner och bekanta. Ovan pokal skulle jag då skriva namn på väninnan, datum och vad det hon har vunnit. Hon ska sedan minnas detta resten av sitt liv och sedan ska hennes dotter också vara med och tävla när hon känner sig mogen för det. Finns i guld, silver och brons så att jag då kan välja tre finalister.