Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Båda mina döttrar har haft babyfilt

Sponsrat inlägg i samarbete med Muslinfilt.se
 
Barn känner igen sina föräldrar med luktsinnet när de är väldigt små. Detta har man även sett på apor att de gör det. Därför har man gjort ett test på apor som är föräldrarlösa att man har givit dem en filt som luktar som deras mamma. Då har de blivit lugna och slutat bråka när de har haft tillgång till filten när de inte har tillgång till sina föräldrar. Så en babyfiltar från Muslinfilt har varit våra räddning.
 
 
 
Jag vill även ge tips på hur du kan få en baby att somna
 

1. Låt barnet sova på samma ställe varje gång.

Det bästa sättet att få en bebis att somna är att du ska lägga din bebis på samma ställe varje gång. Allt ska vara som vanligt hela tiden dvs har du en speciell musik på så ska du alltid ha samma musik. Tex min brorsdotter Madde sov alltid till låten My heart will go on med Celine Diion.

2. Bära och vara nära din baby 24/7

Barn sover lättare om du bär den med sele än att du lägger barnet i en vagn och tror sedan att nu ska barnet sova. Ha alltid lite svalt också när barnet ska sova. Jag själv som vuxen sover som bäst när det är kallt i ett rum.

3. Klappa i rumpan med handen

När du bär ditt barn för att somna kan du klappa lite försiktigt med ena handen på barnets rumpa. 

4. Vaggvisor är alltid bra

Du ska då välja klassisk musik och inte några barnsånger. Barnsånger kan vara lite hoppiga och få barnet tro att nu är det lekdax. Klassisk musik går alltid hem om de är på den lägsta volymet.

5. Frisk luft i skogen eller i trädgården

Bor du så att du har tillgång till en trädgård så är det bästa för barnet. Speciellt om det växer granar i trädgården så kommer barnet koppla lukten av barr till att nu ska han/hon vila. Barrträd ger också en avslappnade känsla för alla människor och inte bara till barn. Om fåglar kvittrar så är det ett plus.

6. Amma så ofta du kan

Barn sover som bäst när de är trötta så amma alltid barnet innan den ska somna för då vaknar barnet inte lika snabbt.

Lämna ett svar

Till startsidan