Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

När energitjuvar kritiserar mitt hår bli jag galen

Sponsrad inlägg

Relationer är något av det viktigaste för oss människor. Vi är sociala varelser som behöver kärlek, närhet och omsorg.

 

När vi däremot lever i relationer som är destruktiva kan det vara förödande för oss. En destruktiv relation tar mer energi än den ger och kan lämna personer i fråga helt dränerade på energi, utmattade, med depression och utbrändhet som följd.

Känner du att någon i din närhet är väldigt självisk, suger all energi ur dig och lämnar dig tom och trött, då är du troligtvis underpåverkan av en energitjuv.

En energitjuv är en person som när sig på din energi utan att ge tillbaka, detta sker ofta undermedvetet ifrån båda håll. Det kan vara en partner, familjemedlem, syskon, barn, arbetskollega, vem som helst som du har en relation till. Jag vet en person som själv ser ut som en sopkvast i håret och klagade på att mitt hår såg slitet ut. Hon tjatade varje gång om att jag borde raka av hela mitt hår. Detta var ju väldigt länge sedan kanske 10 år sedan. Då jag fortfarande umgicks i fel kretsar.

Vore jag henne skulle jag satsa på löshår från Pozehair  som ni kan se nedan i stället för att bli sur. Jag ville ju faktiskt henne väl trots allt samtidigt som jag vill sätta mina egna gränser.

 

Energitjuv är personer som överför sina undertryckta och omedvetna känslor inombords på människor i sin omgivning men vägrar att se eller acceptera att det är deras egen ilska, smärta, frustration och sorg. De för över dessa jobbiga känslor på andra för att få avlastning själva och slippa bära på allt detta inombords.

Det är självklart mycket jobbigt för dem som blir utsatta, speciellt om man själv är en givare som ger mycket av sig själv i hopp om att få tillbaka det som ges vilket aldrig sker i en relation till en energitjuv. Detta lämnar alltså givaren tom på energi tillslut utan att man riktigt kunnat förklara varför.

Under påverkan av en energitjuv upplever man ofta oförklarliga olustkänslor, ilska, irritation med trötthet som följd. Det är energitjuvens egna känslor och upplevelser som projiceras verbalt på mottagaren, det är ett maktbeteende som kan lämna mottagaren en känsla av att vara utsatt, utnyttjad, kränkt och/eller hotad.

När en relation känns jobbig och man glider i från varandra eller blir lämnad som kvinna så brukar kvinnan alltid vilja göra en makeover för att visa att hon inte är sitt gamla jag längre. Kolla prinsessan Madeleine som blev brunett i stället för blond. Hon är fortfarande brunett fast att det har gått flera år sedan hon bröt upp från sin dåvarande fästman som jag inte minns namnet på. Madeleine har alltid fin svall och glansigt hår oavsett vilken färg hon väljer.

Jag tror hon använder sig av vårdande produkter från Pozehair för de har allt inom hår både clin on löshår till vårdande produkter som är riktigt lyxiga. 

 
 

Hur du kan ta dig ur energitjuvens påverkan är att konfrontera, fråga; Varför säger du så? Vad menar du med det? Vad är det du vill? Vad är du ute efter? Och där med att försöka tvinga personen att förklara sig och sitt beteende, troligtvis kommer du då få en undanflykt och undvikande men det får tjuven ur balans och kommer av sig vilket medför att överföringen av energi troligtvis avbryts.

Du kan även observera detta beteende hos en annan person och bli medveten om att detta pågår och försöka hålla ifrån dig att det inte är du som har problemen utan den andra parten i relationen och vägra att bli nertryckt eller kränkt.

Det är viktigt att du står på dig och inte hålla med, försvara dig själv ifrån energitjuvens negativa kommentarer och påhopp. 

Jag hade en jobbig människa förut omkring mig som alltid klagade på att jag konstant färgade håret som om det vore hennes problem. Ju mer hon klagade desto mer färgade jag för att visa henne att jag inte brydde mig ett dyft om hennes beteende. Till slut skrev jag 20 sidor brev till henne och bad henne låta mig vara i fred. Just det här med hår är mest känsligt för mig då jag gör allt för att få fint hår. Jag följer olika personer på instagram bara för att jag vill lära mig allt om hårvård.

I en sund relation är det ett jämt utbyte av energi, givande och tagande, det går jämt och harmoniskt och lämnar en positiv känsla inombords.

0 comments / Add your comment below

 1. Tack för trevlig läsning och inspirerande blogg, skälv lägger jag ej ner så mkt energi på min. Min vän har precis fått glädjebeskedet att hon skall bli mormor. "Din dotter ska bli mamma, du ska få ett barnbarn". Nyheten tar henne med storm, och du måste dela den med någon.

  Överlycklig ringer du din väninna för att berätta, men allt faller platt till marken.

  För i stället för att glädjas med henne suckar hon: Så nu kommer du bara att tjata om blöjbyten och visa mobilbilder på det!

  Vad väninnan gjort är att hon flyttat fokus från dig till sig själv.

  —Det här är ett effektivt sätt att förminska en annan människa, och det är så energitjuvarna fungerar. De vill ha allt ljus på sig skälva. De är avundsjuka och missunnsamma, säger jag, erfaren KBT och MI lagd självlärd man m stor livserfarenhet..

  Några av de tydligaste tecknen på att du närt en energitjuv vid din barm är att du efter varje gång ni umgåtts känner dig trött, nedstämd och totalt dränerad på energi.

  Energitagarens paradgren är att suga musten ur sina "vänner" tills de inte orkar längre. Till sist är vi så dränerade på energi att vi önskar att vi aldrig träffat den där charmiga väninnan ell personen som till en början verkade så kul och positiv.

  Energitjuven är såklart inte en alltigenom förfärlig människa. Då skulle vi aldrig ha fallit för honom eller henne..

  —Man kan vara de bästa vänner under lång tid och ha jättekul tillsammans, men livet är ju inte statiskt utan saker och ting förändras och man riskerar att glida isär. Det är ofta då energitjuven plötsligt börjar visa upp sidor som inte är så trevliga.

  Energitjuven har en tendens att inte kunna se sina egna tillkortakommanden och kan inte ta kritik.

  —De tycker aldrig att de gjort något fel. När de får kritik skyller de på andra. De tar aldrig på sig skulden eftersom de vägrar att känna sig förminskade. Att vara dominant är viktigare för energitjuven än att ha en god relation, menar jag..

  Andra mindre smickrande drag är att energitjuven avreagerar sig på andra för att bli av med sina egna olustkänslor. Genom att överföra sina negativa känslor på väninnan/mannen känner energitjuven sig bättre till mods.

  Den som livnär sig på att parasitera på andras energi saknar helt förmåga att helhjärtat lyssna när väninnan behöver lätta sitt hjärta.

  —Det märker man på att de inte ställer några följdfrågor och i stället för att lyssna börjar prata om sig själva ist.

  Avundsjuka är en av de sju dödssynderna, en mindre smickrande egenskap som är energitjuvens mest utmärkande särdrag.

  —De kan vara avundsjuka på andras framgångar, kreativitet, materiella tillgångar eller om de får för sig att andra är lyckligare. De står inte ut med att någon annan har det bättre ell lyckas.. Avundsjuka är ett varningstecken att ge akt på, likaså om man börjar känna sig trött och tappar all glädje och lust efter att ha träffat väninnan/mannen..

  Som liten blev energitjuven kanske inte lyssnad på eller tagen på allvar. Hon kände sig kränkt och inte sedd, och som vuxen vill hon till varje pris undvika att hamna i en liknande situation.

  —Därför överförs samma slags oförrätter på andra som man en gång själv blev utsatt för. Och upprepar dem. Det sker ofta omedvetet och automatiskt. Andra personer blir så att säga projektionsskärmar.

  Då är det verkligen dags att börja fundera över om hon är värd din vänskap.

  —Du måste ge akt på sig själv så att du inte bara är andra till lags. Du får aldrig förlora respekten och tron på dig själv. Det är viktigt att sätta gränser, det innebär inte att man är elak, lita på dina egna känslor och tänk igenom hur mycket energi du är beredd att dräneras på.

  Hennes tips till den som vill göra slut med en energikrävande väninna är att antingen bara låta vänskapen rinna ut i sanden eller att träffas på tu man hand för att reda ut vad som gick fel.

  Annons
  —Men förvänta dig inte att den andra ska falla i gråt och be om förlåtelse. Energitjuven tycker att hon är överlägsen och tycker förmodligen inte att hon gjort några fel, säger Ingalill.

  Så k

Lämna ett svar

Till startsidan