Inlägg

Smidigheten av att låna pengar online

Sponsrad inlägg

Kommer du ihåg hur det var förr eller har du kanske aldrig levt i en tid då lån inte fanns tillgängliga via nätet? Man var tvungen att klä upp sig riktigt propert och ha med sig diverse papper för att kunna styrka sin kreditvärdighet när man besökte en bank. Innan man gick dit var man dessutom tvungen att boka in ett möte och sedan invänta återkoppling för när mötet gick att anordna. Idag ser processen för en låneansökan mycket annorlunda ut och sanningen är att man inte måste göra något av ovanstående för att kunna ansöka (och få lånet beviljat).

Så går det till

För att kunna ansöka om ett lån online behöver du först se till att du har en enhet med internetuppkoppling. Antingen väljer du att direkt besöka webbsidan hos den bank som du är intresserad av eller så använder du en jämförelsesajt för att hitta det bästa lånet för dig. Skriv in vilket belopp som du vill ansöka om och fyll därefter i de uppgifter som krävs. En snabb kreditupplysning tas på dig och du får ett preliminärt beslut direkt på skärmen. Behövs det någon komplettering kommer banken att höra av sig!

Vilka lån finns det?

Du kan ansöka om alla typer av lån via nätet. Det spelar ingen roll om du är på jakt efter ett snabblån, sms lån med direkt utbetalning, privatlån eller bostadslån. De olika låneformerna är oftast indelade i tydliga kategorier på hemsidan, så att du enkelt kan välja det lån som passar dig och ändamålet bäst. Med ett privatlån eller smslån kan du använda dina pengar till precis vad du vill och det krävs inte heller någon säkerhet för att få lånet. Vid större belopp som vid ett bostadslån kan en säkerhet vara avgörande för om du får lånet eller inte. 

Snabbt och smidigt

Den kanske största anledningen till att folk väljer att ansöka om lån via nätet är för att det är så otroligt smidigt. Du kan ansöka om lån på både kvällar, helger och ja, alla dygnets timmar om så önskas. Själva ansökningsprocessen är oftast mycket snabb och du har säkerligen tagit dig igenom den på 10 minuter. Hade du (som förr) behövt att boka ett möte hos din bank hade du fått räkna med minst 1 timmes sittid.

Gratis ansökningar

Du behöver inte betala något för att kunna ansöka om ett lån på nätet. Sanningen är att det är större chans att du får betala en kostnad om du ringer in och ber en handläggare att ansöka åt dig. Både jämförelsesajterna, bankerna och lånetagaren tjänar på att ansöka online, eftersom man då får mer tid över till andra saker.

Tips! Kom ihåg att du ökar din chans till att få en godkänd ansökan om du först ser till att du uppfyller alla de krav som banken eller lånegivaren har på sina lånetagare. Kontrollera att din ålder stämmer överens med vad som önskas om titta även på om betalningsanmärkningar kan vara ett problem för dig eller inte. Genom att uppfylla alla krav kan du känna dig säkrare på att lånet går igenom.