Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Jämför låneerbjudanden på nätet

Behöver du pengar? Svaret är ett självklart ja om du inte redan är ekonomiskt oberoende (vilket extremt få är). Ett bra sätt att dra in extrapengar på är att tjäna pengar på sociala medier eller som frilansare, men ibland så måste man helt enkelt låna pengar.

För att kunna använda pengarna till precis vad man vill så är det ett privatlån som gäller, vilket dessutom inte kräver någon säkerhet.

En hund kan älska dig utan pengar. Detta är den sötaste vovven på vårt kontor. 

 

Innan man tar ett lån är det dock smart att jämföra olika lånerbjudanden, så att man får det bästa lånet med de bästa villkoren. De viktigaste skillnaderna beror på beloppet, den effektiva räntan och återbetalningsperioden, men det finns även flera saker som kan skilja dem åt, så som:

Ålderskravet: om man till exempel måste vara 18 eller 25 år gammal för att bli godkänd.

Lånebeloppet: hur mycket får man låna totalt? Vanligtvis går det att låna från ett par tusen kronor ända upp till 500 000 kr.

Återbetalningsperioden: hur lång tid har man på sig att betala tillbaka lånet? Längre bindningstid kan innebära lägre månadskostnader.

Amorteringskravet: hur mycket måste man som minst betala tillbaka i månaden? Se till att du har råd med amorteringen.

Kostnad: hur mycket betalar man får räntan, avgifter och tillägg. Tillsammans kallas alla kostnader för effektiv ränta, så det är den man ska jämföra (inte bara räntan).

Villkor och andra krav: det kan finnas olika villkor eller krav för exempelvis jobbsituation, ekonomiskt tillstånd, medborgarskap, kredithistorik, betalningsanmärkningar och så vidare.

För att snabbt och enkelt kunna jämföra erbjudanden från flera olika banker och finansinstitut kan man använda sig av Lånemäklarens tjänst, som bara gör en enda kreditupplysning och skickar sedan din ansökan till allihop på en gång. Inom 15 minuter har du fått svar och kan välja att ta lånet om det passar dig. Tjänsten är helt kostnadsfri och du förpliktigar dig inte förrän du accepterar ett låneerbjudande.

 

Lämna ett svar

Till startsidan