Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Kungaätten Tudor från Storbritannien

Huset Tudor var en engelsk kungaätt som härstammade från Wales. Det är också här prinsessan Diana fick sin titel dvs prinsessan av Wales.

De regerade England från Henrik VII 1485 till dess att ätten dog ut på spinnsidan med drottning Elisabet 1603, varefter huset Stuart tog över. Elisabet ville inte gifta sig då hon blev sviken av den enda man hon älskade. De frågade henne om hon ville gifta sig. Hennes svar var “Jag är gift med England”. På detta sätt dog så klart denna ätt ut då hon inte gifte sig eller fick några barn. På svärdssidan hade detta skett redan ett halvsekel tidigare, med Edvard VI.

Under ätten Tudors regeringstid genomfördes den engelska reformationen, grunden lades för det brittiska herraväldet till havs genom till exempel segern över den spanska armadan år 1588 och sir Francis Drakes världsomsegling. Under denna dynasti blomstrade den engelska kulturen genom författare som William Shakespeare och Ben Jonson och musikerna Thomas Tallis och William Byrd med flera. Inledningen av huset Tudor markerar historiskt Englands övergång från medeltiden till renässansen. Glöm inte alla Shakespear sagor som Rome & Juliet. Som handlar om en tragisk kärlekshistoria mellan två släkter som var blodsfiender.

I dag hade man inte brytt sig om två släkter är fiender eller inte. Folk känner knappt till sina kusiner i dag så vem bryr sig om kusinernas fiender i dag? I dag kan vem som helst bli ett par och då kan man även passa på att köpa vackra klockor från det kungliga namnet Tudor.

 

 Det kanske kostar lite mer än en vanlig klocka ut i butik fast du får ej glömma att dessa klockor också bär ett ärbart namn. Du hittar dessa klockor på denna hemsida som har flera märken.
 
Jag har på något sätt väldigt stor respekt för Elizabeth som aldrig gifte sig då hon inte klarade av män som ljög för henne. Hon upptäckte att män var bluff helt enkelt. Inte ens en sådan klocka hade fått henne att gifta sig med en man som ljuger för henne. 
 
Jag gillar klockans klassiska färger vinröd som har varit min favoritfärg sedan jag var barn.

 

Lämna ett svar

Till startsidan