Allmänt

Samla dina lån och krediter

En annan fördel är att du erbjuds möjligheten att samla dina existerande lån och krediter till samma låga ränta vilket kan spara dig tusenlappar. Ansökan är dessutom kostnadsfri och icke-bindande så om du ej är nöjd med något av erbjudandena behöver du ej acceptera eller betala någonting. Du betalar heller ingenting extra om du ansöker hos en låneförmedlare jämfört med om du ansöker direkt hos en bank eller långivare, deras ersättning kommer ej från dig utan från själva långivarna. Så om du är ute efter att låna pengar snabbt och enkelt är detta ett bra val.

Budget

Innan man lånar ska man även göra upp en budget för att försäkra sig om att man har råd med alla avgifter och räntekostnader. Man vill ju självklart undvika betalningsanmärkningar eller att hamna hos Kronofogden. Ett bra sätt är att se över sina fasta utgifter och inkomster de närmsta månaderna och se hur mycket extra man har råd med att betala. Sen kan det även vara en bra idé att minska ner sina rörliga kostnader, till exempel från mat och transport. Efter att du gjort detta kan du börja jämföra lån och välja ett som du är säker på att du har råd med.