Allmänt

Julafton med kalkon på matsedeln

I dag är det julafton och jag är just nu helt ensam hemma för jag håller på att göra i ordning en kalkon.

Nedan djur har inget samband med kalkonen att göra. Jag är djurvän och tänker på miljön därför tipsar jag också om en miljövänlig företag längre ner. Detta är en katt och kanin som lever ihop och även de är miljömedvetna.

Först kommer jag grilla kalkonen i en slow coocker för att sedan sista minuterna stoppa in den i ugnen så att det får en lagom gyllene färg. Innan jag lägger in den i ungnen så kommer jag fylla den med olika grönsaker. I går kväll marinerade jag den tillsammans med min svärfar som alltid är med mig i köket. Världens bästa svärfar vad annar kan man säga?

I kväll kommer mina föräldrar, man, svärfar och svägerskor på besök för att äta denna berömda kalkon. Gång på gång frågade min svärfar mig om jag hade läst ordentligt på youtube hur man gör en fylld kalkon. Han tror väl att det är kemiska formler att laga mat. Jag marinerade den med yoghurt, vitlök, salca (parpirkapuré) och svartpeppar samt grovsalt i ett dygn. För jag ska i dag njuta av min julafton och vara hemma hela dagen. En julafton ska vara miljövänlig på alla sätt för det är runt jul folk är som mest snälla enligt alla sagorna.

När jag hörde ordet Fineco så trodde jag först att det handlade om pengar, ekonomi eller finans. Fast de har lånat ordet från engelskan finish dvs att göra något färdigt. Fineco har många kunder som du också kan gå in och läsa om. Kunder fungerar även som ens referenser speciellt om de är återkommande kunder. Jag själv har just startat ett bolag och har nu återkommande kunder, vilket betyder nästan mer än nya kunder. Man tar liksom en kund i taget heter det, vilket är en bra idé.