Skip to content
Tjäna pengar på dina sociala medier

Vill du tjäna pengar på din Facebook och blogg?

Jag brukar få uppdrag från Blogvertiser som är som en “mäklare” mellan företag på nätet och boggare/influencer. Samma team bakom Blogvertiser har nu startat något som heter Socialmatch.

De ger också uppdrag till influencer fast det står micro influencer vilket jag tolkar som bloggare/influencer som kanske inte har så mycket följare. Om där är en bloggare som jag dvs brukar få uppdrag från Blogvertiser så kommer detta med Socialmatch kännas väldigt bekant. Detta påminner väldigt mycket om just hur Blogvertiser jobbar med sina influencer.

Det finns också något helt annat med Socialmatch som inte Blogvertiser har. Det är att förska driva trafik till de varumärken, produkter och hemsidor ska ska marknadsföras. Den fungerar även också på det sättet att de tänker starta den med sponsrade Facebook inlägg

. Äntligen kan jag börja tjäna pengar på Facebook då jag har flera Facebook profiler. Min Facebook är offentlig och accepterar bara svensktalande vänner. De får ha utländsk påbrå men deras sida där de skriver måste vara svensk text annars ger det mig inget som bloggare och influencer.

Nu kan du som influencer förhandsregistrera dig samt så är det för dig ett stort plus om du som jag har en eller flera Facebook-sidor (även personlig profilsida) med ca 1000-10000 följare.

Vad innebär en microfinluencer?

Löst definierat är micro-influencers sociala medieprofiler med 1 000 till 10 000 följare. De syns sällan på topplistorna, men är starka inom sina respektive nischer och har ofta ett stort engagemang hos sin publik och följare.

– Enligt undersökningar börjar engagemanget dala redan vid 1 000 följare på Instagram och vid 100 000 kan man vara nere på under två procent. Företag söker sig mer mot nischade aktörer med större förtroende hos sin målgrupp,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *