Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Svenska kungafamiljen vs Brittiska kungafamiljen i fylligaste hår

Om man jämför dom båda Kungafamiljerna med varandra kan man se att vårt Kungarike har betydligt mera hår kvar på huvudet kvar.

 

Genom att studera dina närmsta släktingar som din pappa, morfar, farfar med flera kan du se om det finns ett mönster av tunt hår i släkten. Det är nämligen att så att håravfall är ärftligt. Om du vet vad som komma skall kan man arbeta mer förebyggande mot sitt håravfall.  Ett håravfall som är ärftligt håravfall innebär att det är genetiskt kodat och att förr eller senare kommer tappa håret. På en man innebär det oftast att man blir mer kal framtill i vikar, pannan och mitt på huvudet, medan på kvinnor är det oftast mer diffust och svårt upptäckt då det sprider sig jämt över huvudet.

 

 
 

Det sägs att ungefär 50% av alla män över 50 år har någon form av håravfall, håravfall är en fysiologisk, naturlig process och absolut inte en sjukdom. Dom flesta män accepterar sin skallighet då dom har insett att dom inte är ensamma om det. Men tappar man hår som ung är det inte alltid lika roligt, då man går miste om att kunna göra vissa frisyrer och man ser ofta äldre ut än vad man är. Även mansidealet som framhävs i media med tjockt fylligt hår gör att många vänder sig till en hårklinik för att göra en hårtransplantation. En metod som innebär att man tar från dom ”Rika och ger till dom fattiga”, nämligen att man flyttar hårsäckar med  hjälp av FUE-metoden. Det är en ärrfri behandling som sker under lokalbedövning och innebär att man flyttar hårsäckar från bakhuvudet och planterar på det kala området. Detta är en relativt kostsam behandling som tar ungefär ett år att få ut full tillväxt av hår. Det transplanterade håret är permanent och ser naturligt ut med ditt egna hår. Under en dag kan man transplantera hår upp till 3500 hårsäckar om man går till bra hårklinik med vana.

 
 
Är man känd och ständigt i rampljuset som kungafamiljen är det inte lika lätt att göra sin hårtransplantation utan att någon noterar. Även fast behandlingen är dagsingrepp behöver man raka ner området som man transplanterar håret ifrån och området man vill fylla ut till millimeter. Men planerar man in sin hårtransplantation under hattsäsong kan man gå obemärkt fri och stoltsera med sitt fylligare hår. 
 
 

Lämna ett svar

Till startsidan