Allmän bröllopsguide

Kungaparet firar nationaldagen i Kosta

På nationaldagen firar Kosta 275 år i närvaro av DD.MM. Konungen och Drottningen.

Några av höjdpunkterna är en ny jubileumsutställning, ett storartat nationaldagsfirande och en glasgjutning med Kosta Bodas världsberömde formgivare Bertil Vallien som bjuder in H.M. Konungen att lägga i en avbildning av en krona i ”Kungabåten”.

Två generaler ur Karl XII:s armé grundade Kosta Glasbruk 1742, vi är mycket stolta över att kunna välkomna Kungaparet till Kosta denna dag, där ugnarna fortfarande brinner för att fira vårt 275-årsjubileum till general Koskull och general Staël von Holsteins minne, säger Magnus Andersson, VD på Orrefors Kosta Boda AB.

Bertil Vallien gjuter Kungabåten i medverkan med Kungaparet

På Kosta Glasbruk skapas ett historiskt verk av Bertil Vallien den 6 juni när ”Kungabåten” gjuts. Kungen deltar i glasgjutningen och konstverket tillfaller välgörande ändamål.

Kosta firar 275 år!

På Kosta Boda har vi älskat glas sedan 1742. I 275 år har vi eldat på i de småländska hyttornas ugnar för att smälta vanlig sand till fantastisk kristall. Det är en imponerande tidsperiod för ett företag, ett glasbruk, och ett varumärke. Tanken svindlar. Svenskarna köpte faktiskt bruksglas till sina hem och gårdar redan 50 år innan franska revolutionen. Kosta Boda utvecklades till ett varumärke med färgsprakande produkter för varje hem, museum och gallerier runt om i världen.

För att fira jubileet vill vi på Kosta Boda bjuda in vår omvärld i vår framtid. Vi vill göra jubileumsåret inte bara till en tillbakablick över en svensk industri- och folkhemsepok, utan också till en framtidsförklaring för vårt varumärke och svenska kulturarv.

Jubileumsutställningen Hommage, ett nytt kreativt kapitel

Vi har bjudit in fem av landets mest spännande konstnärer att slå följe med var sin föregångare ur vår rika historia. Med hjälp av Frida Fjellman, Hanna Hansdotter, Mattias Stenberg, Åsa Jungnelius och Lena Bergström skriver vi ett nytt kreativt kapitel i Kosta Bodas historia. Resultatet är nytt konstglas som visar hur vår långa historia gång på gång förnyats med hjälp av Sveriges främsta formgivare och konstnärer.

Program den 6 juni. Folkkära Lasse Kronér är konferencier.

Fira Kosta 275 år med oss på Sveriges nationaldag den 6:e juni, med start 09.30 på hyttgården i Kosta. Programmet bjuder på glasgjutning, nationaldagsfirande, öppet hus på glasbruket, prova blås eget glas, musikunderhållning, butikserbjudanden, ansiktsmålning, hästparad och massa andra aktiviteter för hela familjen! Dagen till ära serveras Nationaldagsbakelsen. Konferencier är folkkära Lasse Kronér. Välkomna!

Datum 6 juni 2017

Tid 9.30 – 16.00

Besök av Kungaparet Ca. 10.00-11.15

Plats Kosta Boda Art Hotel och Kosta Glasbruk, Småland.

Deras Majestäters promenad och besök i hyttan sänds live av Mediatec till storbildskärm och press. Vänligen kontakta Mediatec nedan för tillgång till videoström.

Orrefors Kosta Boda AB är ett småländskt designföretag med formgivning och tillverkning av högkvalitativt bruks- och konstglas som affärsidé. Vi är Nordens största glasbruksgrupp med en historia som sträcker sig tillbaka till 1742.

Orrefors Kosta Boda AB ingår sedan 2005 i New Wave Group som verkar med ett flertal varumärken på konsument- och företagsmarknaden inom områdena sport, fritid, inredning och gåvor. New Wave Group är noterat på NASDAQ OMX Stockholm.

www.kostaboda.com