Tips för att få håret att växa fortare

Har du ett hår som växer långsamt? Mitt hår växer otroligt långsamt så att mitt tålamod inte räcker till längre.
 
Vill du att ditt hår ska växa fortare?
 
 
 

Så ger du håret en kickstart inifrån

Steg 1.  Bra kost = längre hår

 Är du vegetarian kan du till exemepl behöva balansera din kost med extra protein som baljväxer och linser. Tydligen så är kött bra för din hårväxt.

Och här kommer ett viktigt tillägg. Försök att äta ofta. Om du ger din kropp näring tidigt på dagen och därefter ofta visar du att det finns så att det räcker till hela kroppen, till skillnad från att hoppa över måltider och äta en stor middag på kvällen. Vad som händer då är nämligen att kroppen lagrar och prioriterar all näring för de vitala mer viktiga organen, som hjärta, hjärna, lungor och lever, istället för att tillgodose de ”mindre viktiga delarna” som tex hår, hud och naglar.

Och det här kan du göra för att påverka utifrån…

Steg 2. Minska värme, styling och kemiska behandlingar

Skona ditt hår. Alltså, minimera antalet färgningar, blekningar och slingningar på ett år, vrid ner värmen på dina stylingverktyg.  Använd ALLTID värmeskydd innan styling för att undvika att håret går av. Ett annat tips som sägs motverka att håret bryts av är att sova med håret uppsamlat i en hög, lös tofs. Jag brukar fläta håret på kvällarna och då får jag dessutom fina vågor i håret.

Steg 3. Vitamin- och proteinboosta

Multivitamin håller uppe en bra balans av nödvändiga vitaminer i kroppen och ditt hår får den näring det behöver för att växa. Även protein (som ju hår består av) och då gärna sojaprotein-kapslar som hjälper till att bygga upp keratinet.

 Steg 4. Glöm inte bort din hårbotten

Hårsäckarna i din hårbotten sitter lite mer än en millimeter under skalpen och är grunden för hälsosamt hår. Så precis som med hyn i ditt ansikte behöver din hårbotten omvårdnad. En hårmask kan vara bra en gång i veckan. Jag brukar använda mig av balsam även i hårbotten.

Steg 5. Tvätta håret ofta

Det sägs att ju mer fukt hårbotten kommer i kontakt med desto fortare växer den precis som gräs.

Steg 6. Fuktbomba

Precis som att hyn i ditt ansikte behöver återfuktas efter att du tvättat det behöver din hårbotten samma behandling.  Leave in-balsam är ett enkelt och perfekt sätt att upprätthålla en sund och återfuktad hårbotten. Använd efter varje hårtvätt!

Detta kan du göra för att få ett friskt hår, men hur gör man om håret och kort och växer långsamt? Ja då behöver du löshår. Du kan välja mellan syntetisk eller äkta hår. Äkta hår är något dyrare men håller bättre i längden. Jag har provat båda och är absolut mest nöjd med löshåret så klart. Aldrig mer syntet för min del i varje fall. Jag kommer alltid använda mig av äkta hår. 

Du hittar både syntetisk och äkta hår hos Pozehair och deras produkter finns även hos vissa återförsäljare runt om i landet. Du kan även enkelt gå in på hemsidan och beställa hem dit löshår.

Detta är ett sponsrat inlägg