Snart ska jag på Uppsalas största studentfest

Det finns ett café som heter Moe Joe i Uppsala där vi ska fira en studentfest med släkt och vänner.
 
Nedan ser ni Pippa Midelton (syster till Kate Middelton av England) när hon tar examen.
 
 
 
 
 
 
Moe Joe ligger i gamla pingstkyrkan så en trappa upp kan barnen springa och leka. För det finns lekrum däruppe. På söndagar är Moe joe stängt för då har kyrkan sin verksamhet där. Detta passar ägarna på Moe Joe perfekt så dörför så har vi bokat in caféet för att fira Uppsalas största studentfest.
 
Vår nybakade student har nyligen skrivit ett prov på KTH och även Chalmers. Vi får se vart hon söker in och vart hon tänker bo När man studerar så kan man välja att jobba på helgerna för att slippa studentlåt eller ta studentlån. Jag tror att vill man ha höga betyg på universitet så ska man använda sig av studentlån. Jag tror inte att en som studerar 100 % bör jobba på helgerna.
 
Jag själv studerade på Mitthögskolan i Sundsvall och bodde i Kramfors. Att pendla 3 gånger i veckan tog mig 4 timmar varje gång. Dvs 12 timmar tog det för mig i veckan att pendla. Dessa 12 timmar kunde jag ha lagt ner på att studera och inte på att resa. Som student anser jag inte att det är lägligt att slösa helgerna på att jobba extra eller att pendla såsom jag gjorde. Dessa saker medför att du får mindre tid över till att faktiskt studera. För som student ska du i genomsnill lägga ner 36 timmar i veckan på studier inklusive föreläsningarna. Du är inte mer än en människa så ta inte på dig mer än nödvändigt.
 
Därför är mitt bästa råd till studenter är att bo ruskigt nära din Campus dvs universitetsområde och jobba verkligen inte på kvällar eller helger. Lägg all din vakna tid på studier för annars klarar du dig inte. 
 
Det hände att jag ibland kunde somna på bussen och sedan känna mig som en klump deg när jag klev ut ur bussen.