Liten föresläning om grillade godis marshmallow

Nedan bjuder jag er på en kort och mycket gott föreläsning om marsmallow och dess ursprung. Samt även tips på vad man kan göra med dessa goda ting.
 
 
 
 

Marshmallows är vanligen ett skumgodis som oftast är vitt och smakar vanilj, men även andra färger och smaker kan förekomma. Marshmallows används ofta på olika glasstårtor eller i varm choklad. De kan grillas och ätas på kex. Marshmallows går att köpa i vanliga livsmedelsaffärer. En vanlig marshmallow innehåller glukos-fruktossirap, socker, dextros, vatten, gelatin och aromämnen. Den väger 30 gram och innehåller 95 kalorier.

Marshmallows är en gammal form av konfekt som ursprungligen gjordes på läkemalvans rötter. Läkemalva heter på engelska marsh mallow och det är från växten som godiset fått sitt namn. Stjälkarna skalades och man använde märgen, som hade en svampaktig textur som påminner om moderna marshmallows, och kokade denna i sockerlag varefter den torkades.

Senare började marshmallows göras på hårt vispad äggvita och het sockerlag med gelatin. Det är dessa ingredienser man använder i dag om man gör egna marshmallows. De vanligaste färgerna på marshmallows är vit och rosa.

Det finns även marshmallowkräm som kallas Fluff som på konsistensen liknas vid grillade marshmallows. Fluff innehåller glukossirap, socker, torkad äggvita och vanillin. Denna produkt är mycket populär i USA och är en av huvudingredienserna i sandwichen "Fluffernutter". Fluffernutter består av två skivor vitt bröd där den ena skivan bres med jordnötssmör och den andra med Fluff. På förpackning finns följande rekommendation: "Bred direkt på toast, scones eller tekakor som en del av en balanserad frukost".

Marie Bergman

Ser gott ut! :)

Svar: eller hur
BloggSessan